Home Nieuws Terugkoppeling persconferentie

Terugkoppeling persconferentie

Drie weken de schouders eronder

Zojuist hebben Rutte en De Jonge tijdens de persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd om een tweede lockdown te voorkomen. Voor ons blijven de bestaande maatregelen van kracht. Samen moeten we de schouders eronder blijven zetten. We hebben al eerder laten zien dat we een veilige winkelomgeving kunnen creƫren. We roepen iedereen op dit te blijven volhouden. Samen krijgen we de r-waarde omlaag, beperken we verdere druk op de zorg en voorkomen we nog strengere maatregelen en druk op onze economie. We zien een overheid die continu zoekt naar een evenwichtige balans tussen gezondheid en de economie. Wij denken dat die gevonden is, maar blijven ons inzetten om de economische impact te beperken, zeker in deze komende drie weken.

Maximum aantal klanten ongewijzigd, wel strenger deurbeleid

Voor winkels blijft gelden dat er geen vast maximum is voor het aantal bezoekers. Als winkelier moet je wel zorgen dat klanten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden. Hiervoor dien je een deurbeleid te voeren om te zorgen dat het niet te druk wordt in jouw winkel. Als leidraad kan je hanteren dat 1 klant per 10 vierkante meter ervoor zorgt dat het niet te druk wordt in de winkel. Zorg dat het maximum aantal klanten in de winkel goed zichtbaar is aan de buitenkant van jouw winkel.

Mondkapjes

Voor de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt een advies gedaan aan winkeliers om mondkapjes te gebruiken in de winkel. Zowel voor werknemers als voor klanten. De ondernemer beslist hier zelf over. INretail heeft begrip voor het advies, maar wacht ook het extra advies van het outbreak management team (OMT) af dat binnenkort verschijnt. Zodra hier meer over bekend is, informeren wij jullie.